Windows işletim sisteminin yeni sürümlerinde dahili olarak bulunan Windows Defender, virüs ve zararlı yazılımlara karşı koruma sağlamaktadır. Güncel Windows işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız denk gelmemiş olsanız bile Defender yazımı bilgisayarınızda muhtemelen yüklü ve arkaplanda çalışır durumdadır.
Windows Defender Geçici Olarak Nasıl Kapatılır?
Defender’ı bu yöntem ile kapatmanız halinde bilgisayarınız açık kaldığı sürece defender etkin olmayacaktır, bilgisayarınızı kapatıp açtığınız zaman otomatik olarak yeniden aktif olur.
Windows Defender’ı geçici olarak kapatmak için;
Belirtmiş olduğumuz şekilde ilerlediğinizde açılacak olan sayfada karşınıza “Gerçek zamanlı koruma” ve “Bulut tabanlı koruma” şeklinde iki seçenek çıkacaktır, ikisinide kapalı duruma getirdiğinizde Defender’ı kapatmış olursunuz.
Windows Defender Kalıcı Olarak Nasıl Kapatılır?
Windows Defender’ı kayıt defteri (regedit) üzerinden kalıcı olarak kapalı konuma getirmeniz mümkün, bu yöntem ile kapattığınız taktirde Defender arkaplanda çalışmaz ve koruma sağlamaz.
Windows Defender’ı kalıcı olarak kapatmak için başlat simgesinin yanındaki arama işaretine tıklayın ve regedit yazıp çıkacak olan Kayıt Defteri Düzenleyicisi‘ni açın.
Belirtmiş olduğumuz şekilde ilerlediğinizde aşağıdaki görselde olduğu gibi bir sayfa karşınıza çıkacak, görseldeki gibi boş bir alana sağ tıklayıp yeni bir “DWORD (32 Bit) Değeri” dosyası oluşurun ve bu dosyanın adını “DisableAntiSpyware” şeklinde değiştirin.
Daha sonrasında adını DisableAntiSpyware olarak değiştirdiğiniz dosyaya çift tıklayıp değer verisi kısmını “1” yapıp tamam seçeneğine tıklayın.
İşlemleri doğru şekilde uyguladıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayarınız açıldığında Windows Defender devredışı kalmış olacaktır.